Blog

Az öntödei világítás kihívásai és megoldásai: Túl a hagyományos ipari világításon

16.08.2024.
4 mins
Miről lesz szó?

A fémöntödékben a megfelelő világítás elengedhetetlen a biztonságos és hatékony munkavégzéshez, azonban a speciális körülmények komoly kihívást jelentenek a világítástechnika számára. Ez a cikk részletesen bemutatja az öntödei világítás sajátosságait, és rávilágít arra, hogyan kínálnak erre megoldást a Led N More és a Wenerate innovatív fejlesztései.

A fémöntödékben a világítás nem csupán egy praktikus szükséglet!

A világítási rendszereknek speciális követelményeknek eleget téve kell megfelelniük ahhoz, hogy biztosítani tudják a hatékony és biztonságos munkavégzést a fémipari blokkokban. Ismerje meg, hogyan kínálunk integrált megoldásokat ebben a szegmensben is, a Led N More energiahatékony lámpáival és a Wenerate innovatív szolgáltatásaival!

 

1.Magas hőmérséklettűrés

Az öntödékben a gyártási folyamatoktól függően gyakran extrém magas a környezeti hőmérséklet. Az akár 40-50 fokos száraz meleg levegő komoly kihívást jelent a világítórendszerek számára. A magas hőmérséklet, a nem megfelelő műszaki tartalommal kiválasztott világítótestek tervezett élettartamát a töredékére csökkentheti.

Megoldás: A Led N More ipari LED lámpáit kifejezetten magas hőmérsékleti körülményekre tervezték, így biztosítva megbízható működésüket és hosszú élettartamukat még extrém környezetben is. A Heracles és a Prometheus LED lámpák kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, és a magas hőmérséklet sem befolyásolja működésüket. A Wenerate energiafogyasztás monitorozó rendszerével kombinálva, teljes mértékben megfelelnek az ipari létesítményekben való működéshez, a minden igényt kielégítő világítás mellett pedig akár 30%-os energiamegtakarítás is elérhető a komplex rendszerrel.

 

2.Extrém porterhelés

Az öntödék működésnek másik kellemetlen velejárója a magas porszennyezés. Ez negatív módon befolyásolhatja a világítótestek teljesítményét, csökkenhet a fénykibocsátás. A Led N More extrém környezeti hatásoknak ellenálló armatúrái áramlásmechanikai elvek alapján készülnek, így por- és szennyezésálló kialakításuk biztosítja a folyamatos és zavartalan munkavégzést.

Megoldás: Prometheus LED Ipari lámpa IP65 besorolással rendelkezik, amely maximális védelmet nyújt a szálló por ellen. A Wenerate karbon menedzsment szolgáltatásai ráadásul segíthetnek az ökológiai lábnyom csökkentésében is, így hozzájárulva a fenntarthatósághoz.

 

3. Ütés- és rezgésállóság

A mechanikai hatások és rezgések az ipari környezet természetes velejárói.

Megoldás: A Kairos LED ipari lámpa robusztus felépítésének köszönhetően akár IK10 ütésállósággal is rendelhető. Ez a védettségi színvonal már ellenáll a komolyabb mechanikai behatásoknak is. A valós idejű energiafogyasztás monitorozása ebben az esetben is segíthet az optimális teljesítmény fenntartásában.

 

4.Hosszú élettartam

Az élettartam hosszúsága az egyik legfontosabb szempont a világítási rendszerek esetében. Évek múlásával ez határozza meg leginkább a karbantartási költségeket.

Megoldás: A Prometheus Pro LED ipari lámpát 260.000 (kb. 27 év) üzemórára tervezték. Ez már kicsit több mint hosszútáv, közelebb van az örökkévalósághoz. Egyedi riportjaink ebben az esetben is segíthetnek az energiafelhasználás optimalizálásában, ezáltal az amúgy is tekintélyes élettartam még tovább növelhető.

 

5.Korrózióállóság

A fémmegmunkáló üzemekben az elektromos készülékekre a legnagyobb fenyegetést a szálló vaspor jelenti. Nem kivétel ez alól a LED világtás sem. A nem megfelelően védett armatúrák kondenzátorai és csatlakozói garantáltan korrodálnak és meghibásodnak, ha vasporral szennyeződnek. A Led N More lámpái esetében a vaspor okozta korrózió nem jelent problémát, mivel maximális porvédettségű IP65 besorolású lámpákat kínálnak. Ráadásul a Led N More megoldásai a legextrémebb környezeti hatásoknak is ellenállnak, így biztosítva a hosszú távú megbízhatóságot.

Megoldás: A Selene vegyi anyagokkal szembeni ellenállósága, a hosszú távú megbízhatóság záloga. Az elérhető legmagasabb IP69K védettség már tényleg mindennek ellenáll, ami egy világítótestet érhet. Legyen az por, hő, vegyi anyagok vagy forró víz. A Wenerate karbon menedzsment szolgáltatásai ennek a típusnak ez esetében is elérhetőek és ajánlottak. Kevesebb CO2-kibocsátás, energiamegtakarítás, és a hosszabb élettartam mind-mind hozzájárul a költségek lefaragásához és a fenntarthatósághoz.


A fémöntödék világítása messze túlmutat a hagyományos ipari világításon. A magas hőmérséklet, a por, a rezgések és a korrozív környezet mind olyan kihívások, amelyekkel a világítótesteknek meg kell küzdeniük. A Led N More és a Wenerate integrált megoldásaival biztosíthatja, hogy az ipari üzem világítása és energiafelhasználás a lehető legjobban optimalizált legyen!

Lépjen velünk kapcsolatba a hello@wenerate.com e-mail címen vagy kérjen online, ingyenes konzultációt szakértőinktől.

[IDŐPONTOT FOGLALOK]


Forrás: https://lednmore.hu/led-lampak-amelyek-mindennek-ellenallnak/


Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérdés esetén munkatársaink állnak rendelkezésére