Case studies

Energiamegtakarítás? EKR!

11.08.2023.
1 min

Helyzetbemutatás

Ügyfelünknél, aki egy gépiari beszállító, szakreferensi tevékenységet végzünk. A fogyasztási adatok elemzése alapján azt a javaslatot tettük Számára, hogy a költséges földgázfelhasználás csökkentése érdekében hőszivattyúk telepítését valósítsa meg a fűtési célú földgázfelhasználás részleges kiváltására.

Közös munka

Ügyfelünk elfogadta javaslatunkat a hőszivattyús megoldásra, amely javaslaton túl támogatást tudtunk nyújtani a TAO és az EKR rendszer igénybevételéhez elengedhetetlen energetikai auditok megvalósításában.

Eredmények

A projekt keretében négy hőszivattyú telepítése valósult meg, több mint 60 millió forintos beruházás keretében. A TAO audit által a projekt költségének 55%, kb. 33 millió Ft került visszaigénylésre. Ezt követően további 6 millió ft árbevételük kelettkezett az EKR-ben értékesített végsőenergiamegtakarítás után. Így az intézkedéssekkel a beruházás összköltségének 65%-t igényelhették vissza Ügyfeleink.

Emelett nem elhanyagolható érték, hogy a hőszivattyúk használatával a Társaság teljes földgázfogyasztása közel 40 %-kal csökkent, a kedvező beruházási költségek miatt rövid megtérüléssel.


Contact

Contact us for more information!

Our staff are at your disposal for any questions