Blog

Március 21-i Energy Brunch rendezvény előadásai

03.04.2024.
4 mins

Miről lesz szó?

A március 21-i Energy Brunch rendezvény sikeresen zárult, melyen több kiváló szakember tartott előadást energiahatékonyság és megtakarítási lehetőségek témában, különösen a gyártóvállalatok számára. A következő állomás április 10-én Miskolcon lesz.

Rendezvénysorozatunk célja, hogy létrehozzunk egy olyan közösséget, amely lehetővé teszi a hazai és később a külföldi gyártóvállalatok vezető beosztású munkatársainak és tulajdonosainak rendszeres találkozását, ahol megoszthatják egymással az innovatív és hatékony energetikai megoldások bevezetése során szerzett tapasztalataikat.

Az esemény főelőadója Kádár Márton, a HUPX Zrt. Értékesítési és Üzletfejlesztési Vezetője. Előadása során részletezte az idei első negyedévben lehetővé vált, hitelesített energiamegtakarításokkal (HEM) való speciális tőzsdén való kereskedés részleteit, melyről további részleteket az "Új tőzsdei lehetőséget biztosít a megtakarított energia Magyarországon" című blogbejegyzésünkben olvashatnak. Bár a piac jelenleg is működik, és már zajlanak tranzakciók, az igazi növekedés a közeljövőben várható. Minden jel arra mutat, hogy keresleti nyomás alakulhat ki, ami potenciálisan emelheti a HEM-ek árát. Ezenkívül választ kaptunk olyan fontos kérdésekre, mint például "Hogyan működik a másodlagos piac?", "Milyen előnyökkel jár a csatlakozás?" és “Hogyan tudnak belőle profitálni a gyártócégek?”.

Wrábel Máté, az ENCO Energy Kft. energetikai mérnöke tartotta a második előadást Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) témában. Az előadás részletesen ismertette az EKR által bevonható forrásokat, valamint kiemelte azokat a fontos részleteket, amelyekre figyelnünk kell ahhoz, hogy abból bevételre is számíthassunk. Mindemellett a résztvevők megtudhattak olyan fontos információkat, hogy milyen apróbetűs részek szoktak szerepelni az energiakereskedők szerződéseiben, amelyek figyelmen kívül hagyása súlyos milliókat is jelenthet a gyártócégek számára. Emellett az előadás részletesen tárgyalta, hogy ma mi számít "jó" árnak egy hitelesített energiamegtakarításért, és milyen tényezők befolyásolják ezt az árat egy gyártócég esetében.

Az előadások sorát Pólik Krisztián követte, aki az STS Group képviseletében az Energiaközösségek kialakításának feltételeiről és működéséről beszélt. Előadását az STS Group tevékenységi körének és történetének bemutatásával kezdte, ezt követően pedig bemutatója középpontjában az energiaközösség, annak lényege, rendszerelemei, hasznosítási és működési céljai álltak. 

Az Energy brunch negyedik előadója Ádám Zsombor volt, az Oxyma Systems Kft. ügyvezetője, aki ismertette a résztvevőkkel az ipari légkezelésben elérhető forradalmi energiacsökkentő megoldásokat. Előadását a fenntarthatósági célkitűzéseik ismertetésével kezdte, majd a víz, mint hatékony hűtőközegként való működésének bemutatása után, a fűtéskorszerűsítésre, a légtechnikai berendezésekre és ipari hűtésre is kitért az előadó. 

Végül, de nem utolsó sorban, a Wenerate Kft. ügyvezetője, Havas Márton adott elő energiamegtakarítási témában. Az előadás témája az az alapgondolat mentén fogalmazódott meg, hogy számos olyan energiamegtakarítási lehetőség kínálkozik a gyártócégek átvizsgálása során, amelyekhez egyáltalán nincs szükség beruházásra vagy komoly emberi erőforrásra, mindössze átgondolt és alapos mérésekre, valamint folyamatos felügyeletre, így az előadás végére a résztvevők megismerkedhettek ezekkel a lehetőségekkel. Ezen felül a mért adatok és azok felhasználásának fontosságára is kitért, melyek tudatos felhasználása elősegíti a vállalat fejlődését is. 

A magas színvonalú szakmai előadásokat követően kiemelt fontosságúnak tartottuk, hogy a résztvevőknek lehetőségük legyen informális kapcsolatokat építeni és tudást cserélni egymással. Ezért egy állófogadás keretében lehetőséget biztosítottunk arra, hogy a résztvevők megosszák tapasztalataikat és véleményüket egymással.

Az eseménysorozat következő állomása Miskolcon kerül megtartásra április 10-én, amelyre már javában zajlik a regisztráció. Az esemény további részleteiről ITT tájékozódhat.




Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérdés esetén munkatársaink állnak rendelkezésére