Blog

MGFÜ Energetikai Tanácsadási Voucher Program: Lehetőség a KKV-k Energiahatékonyságának Növelésére

22.05.2024.
2 mins
Miről lesz szó?

Az MGFÜ Energetikai Tanácsadási Voucher Program támogatást nyújt a KKV-k energiahatékonyságának növeléséhez és fenntartható működéséhez, vissza nem térítendő támogatások formájában.

2024. május 1. és 2024. június 2. között a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. (MGFÜ) új programot indít a KKV-k számára, melynek keretében jelentős energetikai tanácsadási támogatások válnak elérhetővé. Az „MGFÜ Energetikai Tanácsadási Voucher Program” célja, hogy mikro-, kis- és középvállalkozások energiahatékonysági fejlesztéseit és fenntarthatóságát támogassa, különösen azok számára, akik Magyarország egész területén rendelkeznek székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel.

Program célkitűzései

A program különleges lehetőséget kínál a vállalkozásoknak, hogy szakértői segítséggel javítsák energetikai hatékonyságukat és előmozdítsák fenntartható működésüket. 

Az alábbi fő célkitűzések révén nyújt támogatást a program:

  1. Energiahatékonyság javítása: Hatékony tanácsadással a vállalkozások optimalizálhatják energiafelhasználásukat, csökkentve ezzel költségeiket és környezeti hatásaikat.
  2. Beruházások elősegítése: A tanácsadói támogatás révén felkészülhetnek energiahatékonysági beruházásokra, így növelve a vállalkozások versenyképességét.
  3. Alternatív energiaforrások feltárása: A program segít az alternatív és megújuló energiaforrások alkalmazási lehetőségeinek vizsgálatában és bevezetésében.
  4. Energetikai átvilágítás: Tanácsadói szolgáltatások révén a vállalkozások átfogó energetikai átvilágítást végezhetnek, amely alapot nyújt a fenntartható működés kialakításához.

Támogatás részletei

A program keretében elérhető források nagysága és a támogatási összegek különleges lehetőségeket kínálnak a vállalkozások számára, amelyek részleteit érdemes alaposan áttanulmányozni:

  • Forrás keretösszege: 400 millió forint.
  • Támogatás formája: Vissza nem térítendő támogatás.
  • Támogatás mértéke: A projekt méretétől függően 50 és 150 tanácsadói óra közötti szolgáltatás.
  • Támogatás összege: A minimum támogatás 1 027 425 forint, a maximum támogatás pedig 3 082 275 forint.
  • Pályázati időszak: A támogatási kérelmek benyújtásának időszaka 2024. május 2. 12:00 órától 2024. június 3. 23:59 óráig tart.

Jelentkezés és további Információk

A program kiváló lehetőséget biztosít a KKV-k számára, hogy szakértői támogatással növeljék energiahatékonyságukat, csökkentsék környezeti lábnyomukat, és hosszú távon fenntarthatóbbá váljanak. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget!

További információk a pályázattal kapcsolatban és további forrásbevonási lehetőségekről ügyfeleink a szoftverünk "Forrásbevonás" menüpontjában tájékozódhatnak.

Amennyiben kérdései merülnének fel a témával kapcsolatban, keressen minket bizalommal a hello@wenerate.com e-mail címen.


Forrás: https://vali.hu/energetikai-voucher-program



Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérdés esetén munkatársaink állnak rendelkezésére