Blog

OSAP 1321 Adatszolgáltatási Kötelezettség: Ne hagyja az utolsó pillanatra!

24.03.2024.
1 min

Miről lesz szó?

Az OSAP (Országos Statisztikai Adatfelvételi Program) 1321-es nyilvántartási számú adatszolgáltatási kötelezettsége egyre fontosabb az érintett vállalatok számára, mivel a határidő hamarosan lejár. Az adatszolgáltatás az előző évre vonatkozó energiafelhasználási adatokat kéri be az érintettektől, amelyek könnyen elérhetők a Wenerate platformon keresztül.

Az OSAP (Országos Statisztikai Adatfelvételi Program) 1321-es nyilvántartási számú adatszolgáltatási kötelezettsége egyre fontosabbá válik az érintett vállalatok számára, hiszen határideje hamarosan lejár.

De mi is pontosan az OSAP, és miért fontos figyelni a határidőkre?

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal minden évben adatszolgáltatási kötelezettséget hírdet "Energiamérleg, Ipari szektor" tárgyban, amely keretében az kötelezett feleknek nyilatkozniuk szükséges az azt megelőző tárgyévre vonatkozó energiafelhasználásuk részleteiről.

A Hivatal elektronikus úton, Statisztikai Információs Adattári rendszeren (SIA) keresztül kéri az adatszolgáltatás teljesítését, amely keretében többek között a teljes energiafelhasználás mennyiségét (energiahordozók szerinti kategóriánként), annak végső felhasználási területe szerinti bontásban, az azokhoz tartozó költségmennyiség alapján szükséges megadni.

Az adatszolgáltatás határideje: 2024. április 15.

Bár ez elsőkörben egy rendkívül bonyolult és összetett feladatnak hangozhat az értintetteknek, Ügyfeleink számára a legtöbb információ az elkészített szakreferensi jelentésekben megtalálható és néhány kattintással kinyerhető - ezzel is megkönnyítve és időt spórolva az Önök számára.

Az említett jelentések a Wenerate platformon keresztül a "Fogyasztások" -> "Jelentések" útvonalon keresztül érhetők el.




Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérdés esetén munkatársaink állnak rendelkezésére