Fogyasztási adatok gyűjtése

A különböző fogyasztások egy rendszerbe integrálása olyan lehetőségeket biztosít, ami segít az eddig gyűjtött és tárolt adatok elemzésében, ezzel az optimalizációs lehetőségek feltárásában, a túlfogyasztások és hibák kiküszöbölésében és a jövőbeli fejlesztésekkel kapcsolatos döntések előkészítésében.

Energiafelhasználási kimutatások

Az időszakosan elkészülő energetikai elemzések már néhány hónap után feltárják a potenciálisan jelen lévő alapvető lehetőségeket, amivel az energiafogyasztás - és ezzel együtt a karbonkibocsátás - külön beruházás nélkül is 5%-al csökkenthető.

Hatékonyságnövelő ajánlatok

A felhasználási helyek működésének elemzésével - megközelítő pontossággal - előrejelezhető adott helyszín jövőbeni energiafelhasználása és működési költsége is. Az automatikus vizsgálatainkkal a potenciális megtakarítások, a megvalósítás közelítő költsége,és akár az ebből kikövetkeztethető megtérülés időtartama a “Mi lenne ha…” kezdetű tanácsok formájában érhetők el felhasználóink számára, ezzel segítve a döntés-előkészítés menetét.

Fogyasztás és a számla összehasonlítás

Gyakran fordulnak elő a szolgáltató és ügyfél közötti elszámolással kapcsolatos nézetkülönbségek, amelyek extra adminisztrációs munkát és elhúzódó jogvitákat is eredményezhetnek. Ha rendelkezésre állnak a megfelelő adatforrások és mérési helyek, a számlákon szereplő és a helyszínen mért értékek összehasonlító, az eltéréseket automatikusan észlelő rendszerrel ezen esetek gyakorisága a nullára csökkenthető.

ETM - Energiateljesítmény mutatók

Az ETM-ek az egyes üzemek/telephelyek/gépcsoportok teljesítményét, energiahatékonyságát leíró fajlagos értékek, melyek az adott vállalat profiljához igazodva állnak rendelkezésre a rendszeresen készített vezetői kimutatásainkban.

Gyakran ismételt kérdések

1

Rendszerünkbe bármilyen energiafogysztási adatot fel lehet tölteni akár havi, akár negyedórás adatokról van szó. A fogyasztási adatokat különböző mértékegységekben tudjuk kezelni.
2

Az adatok feltöltése manuálisan kétféleképpen megoldható: a rendszerünkbe közvetenül beírva a fogyasztási adatot vagy fájlban feltöltve van lehetőség az adatok rögzítésére.
3

Adatfeltöltésre különböző rendszerességgel van lehetőség, azonban manuális feltöltés esetén javasolt a havi rendszerességű adatszolgáltatás.
4

Igen, távleolvasós mérőórák esetén nincs szükség az adatok manuális feltöltésére. A hozzáférés biztosításával az adatokat rendszeresen kiolvassuk és importáljuk a Wenerate rendszerébe.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérdés esetén munkatársaink állnak rendelkezésére