Az almérő rendszerek előnyei:

 • Energiahatékonyság növelése
 • Gyártási folyamatok optimalizálása
 • Karbantartás támogatása
 • Meghibásodások könnyű felderítése
 • Egyszerű energiaköltség megtakarítás
 • Beruházások mérhető megtérülése

Ön is almérési kötelezett, amennyiben jelenleg működik önnél:

 • 50kW néveleges teljesítményű villamos berendezés,
 • 100kW névleges teljesítményű, egy betáplálási ponton keresztül megtáplált és technológiai sorba állított berendezés(ek),
 • 70 kW névleges teljesítményű hőtermelő és/vagy klímaberendezés

Törvényi megfeleléshez szükséges almérő rendszer követelmények:

 • B pontosságú osztályú mérő berendezések (1% mérési pontosság)
 • Minimum 15 perces adatsűrűsség
 • Legyen képes adattárolásra és továbbításra

Kövesse fogyasztóit könnyedén

Monitorozza almért fogyasztóit egy átlátható platformon, vesse össze különböző telephelyek, üzletek részlegek energetikai fogyasztását és optimalizálja működését.

Csökkentse költségeit akár 5-15%-al

Szoftverünk havi, órás vagy akár 5 perces kimutatást biztosít mért eszközeiről, így egyszerűen észrevehető a hibás működés és szükségtelen energia fogyasztás.

Letudjuk jogi kötelezettségeit

Segítünk megfelelni a nehezen követhető és gyakran változó energetikai jogszabályoknak. Amennyiben nem biztos mérési kötelezettségeiben és szeretné csökkenteni költségeit kérjen konzultációt szakértőinktől.

Kiegészítjük meglévő beruházását

Szoftverünk a piacon forgalmazott almérők nagy részével képes kommunikálni, így a már kitelepített mérőrendszerekből kinyert adatok segítségével is támogatni tudjuk energiaköltségeik csökkentésében.


Kérje indikatív ajánlatunkat!

Gyakran ismételt kérdések

1

1/2020. MEKH-rendelet alapján. Amennyiben vállalata az éves fogyasztás szerint energetikai szakreferens kötelezett, az egyes berendezések névleges teljesítménye besorolva.'
2

Legtöbbször a villamos elosztószekrénybe telepítjük, az áramkörök megbontása nélkül. (lakatfogó)
3

A helyszíni bejáráson tudunk ebben tanácsot adni. Hüvelykujj-szabályként a berendezések biztosítékai/védelme adnak irányítást, 3x63-80 amper szinte biztosan kötelezett.
4

Lehetőség van az egységárak pontosabb meghatározására, hibás működések kiszűrésére, az áramminőség hibáinak felfedezésére.
5

Éppen fordítva, elősegíti a megfelelő működést. Legtöbbször a mérés során derül ki, hogy a gépek rendellenesen működnek.
6

A legalább negyedóránkénti mérésre alkalmas, a mérőeszközökre vonatkozó egyedi előírásokról szóló 43/2016. (XI. 23.) NGM rendelet szerint legalább B pontossági osztályba sorolt, a váltóáramú hatásos villamos energia mérésére szolgáló fogyasztásmérő, vagy fogyasztásmérő rendszer, amely alkalmas a mért értékek tárolására, vagy adatgyűjtő rendszerbe tárolás céljából történő továbbítására.
7

Az EN50470-1/-3 nemzetközi szabvány szerint A, B, vagy C osztályba sorolják az almérőket. Ezek összehasonlíthatók az IEC62053-21 / -22 aktív energia mérés szabványával: Az A osztály 2% pontosságnak felel meg, B osztály 1%, míg C osztály 0.5%.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérdés esetén munkatársaink állnak rendelkezésére