Blog

ESG-megfelelőség a gyártásban: Környezeti felelősségvállalás

12.05.2024.
3 mins
Miről lesz szó?

A Wenerate technológia segítségével a gyártók javíthatják energiahatékonyságukat és csökkenthetik szén-dioxid-kibocsátásukat, ezáltal növelve versenyképességüket és csökkentve környezeti lábnyomukat.

Az ESG, azaz Environmental, Social, and Governance, egy fenntarthatósági keretrendszer, amely a vállalatok környezeti, társadalmi és irányítási tevékenységeit értékeli. A gyártóipar, mint jelentős környezeti terheléssel bíró ágazat esetében különösen fontos a környezeti felelősségvállalás, ahol az energiafelhasználás, a szén-dioxid-kibocsátás és a hulladékkezelés optimalizálása létfontosságú a fenntartható működéshez. Magyarországon 2024. január 1-jével életbe lépett új „ESG-törvény” előírja az ellátási láncok fenntarthatósági szempontú átvilágítását, az adatgyűjtést és jelentéstételt.

A Wenerate technológiai megoldásai támogatják a gyártócégeket az ESG követelmények teljesítésében, különösen a környezeti felelősségvállalás terén.

Energiagazdálkodás és optimalizálás

Az energiaintenzív gyártási folyamatok jelentős mértékben hozzájárulnak a vállalatok környezeti lábnyomához. Az energiahatékonyság javítása és az energiafelhasználás csökkentése ezért létfontosságú, nemcsak a költségek csökkentése, hanem a környezeti hatások mérséklése szempontjából is. Az energiaoptimalizálás magába foglalja az energiafogyasztás monitorozását, a rendellenességek azonosítását, és a hatékony energiahasználatra vonatkozó stratégiák kialakítását.

A Wenerate platformja integrált megoldást kínál az energiaadatok gyűjtésére, elemzésére és kezelésére. A rendszer folyamatosan monitorozza az energiafogyasztást, figyelmeztetéseket küld a rendellenességekről, és automatikusan generál riportokat és javaslatokat az energiahatékonyság növelésére. Ezenfelül, a platform lehetőséget nyújt az energiafelhasználás csökkentésére vonatkozó stratégiák gyors adaptálására, így segítve a gyártócégeket abban, hogy jelentősen csökkentsék operatív költségeiket és környezeti hatásaikat.

Széndioxid-kibocsátás csökkentése

A gyártóüzemek “szénlábnyomának” csökkentése kulcsfontosságú nemcsak a környezeti hatások mérséklése, hanem a szabályozási megfelelőség és a piaci versenyképesség szempontjából is. A szén-dioxid kibocsátás csökkentése érdekében a gyártócégeknek integrált stratégiákat kell kialakítaniuk, amelyek magukban foglalják az energiahatékonyság növelését, az üvegházhatású gázok kibocsátásának monitorozását és csökkentését, valamint az energiaforrások diverzifikálását.

A Wenerate rendszer képes pontosan nyomon követni és jelenteni a gyártási folyamatokat és a CO2 kibocsátást, ami lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy hatékonyan értékeljék és csökkentsék környezeti hatásaikat. A rendszer által szolgáltatott részletes adatok segítségével a vállalatok konkrét célkitűzéseket és intézkedéseket határozhatnak meg a kibocsátás csökkentése érdekében. Az automatikus riasztások időben jeleznek minden túlfogyasztást vagy műszaki hibát, így elősegítve az energiahatékonyság növelését és a felesleges kibocsátás minimalizálását. Emellett a Wenerate platform alkalmazásával csökkenthető az ESG jelentések elkészítéséhez szükséges emberi erőforrás igény, amellyel jelentős költségmegtakarítás érhető el.

Ez a megközelítés lehetővé teszi a gyártócégek számára, hogy hatékonyan kezeljék környezeti hatásaikat, csökkentve ezzel energiafelhasználásukat és szén-dioxid-kibocsátásukat. Emellett, a fenntartható gyakorlatok bevezetése nem csak a környezetre gyakorolt hatást minimalizálja, hanem hosszú távon javítja a vállalatok piaci pozícióját is, növelve versenyképességüket és vonzerejüket a tudatos fogyasztók és befektetők szemében.

Amennyiben úgy gondolja, hogy cégünk segíthet az ESG szempontoknak való megfelelésben, vagy szeretne többet megtudni, érdeklődjön e-mailben a hello@wenerate.com címen vagy kérjen ingyenes online konzultációt munkatársunktól az alábbi linken. IDŐPONTOT FOGLALOK


Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérdés esetén munkatársaink állnak rendelkezésére