Case studies

Szakreferensi jelentések: kötelezettség vagy értékes információ?

05.08.2023.
1 min

Helyzetbemutatás

Ügyfelünk, aki egy gépipari beszállító, azzal keresett meg minket, hogy a korábbi szakreferens szolgáltató által nyújtott minőség nem megfelelő számára, releváns és valóban információt nyújtó tartalmakat szeretne a szakreferensi jelentéseiben látni.  

Közös munka

Első lépésként Ügyfeleinktől bekérjük az adott évet megelőző évtől kezdődően a fogyasztási adatokat, így a referencia évvel történő összehasonlítás segítségével az éves tendenciák is láthatóvá válnak.

Szakreferensi jelentésünkben vizsgáljuk az energiafogyasztást energiahordozók szerint, a fent említett referenciaév viszonylatában, és amennyiben rendelkezésünkre állnak idősoros adatok, megjelenítjük napi csoportosításban is az értékeket.

Szakembereink a jelentés tartalmát kiegészítésekkel, javaslatokkal látják el, így releváns visszajelzést kaphatnak Ügyfeleink az energiafogyasztásukkal kapcsolatban.

Eredmények

Ügyfelünk esetében a földgázfelhasználás kapcsán a nyári fogyasztásokat vizsgáltuk. Az ebben az időszakban történő magas fogyasztást a használati melegvízzel kapcsoltuk össze, és megállapítottuk, hogy érdemes lehet hőszivattyús melegvíztárolók alkalmazása.

A projekt megvalósítását követően az elért energiamegtakarítás mértéke meghaladta a 60%-ot a használati melegvízre fordított földgázfogyasztás tekintetében.


Contact

Contact us for more information!

Our staff are at your disposal for any questions